27 Haz 2018

Amerika'ya Geleceklere Tavsiyeler

Edit Yazan: ~~ 23 Yorum




  Soranlar oluyor. Ben de uzun vadeli veya kalıcı olarak yerleşecekler için bazı tecrübelerimi, neler getirilse iyi olur vs. konuları bildiğim kadarıyla paylaşayım istedim. 

  Yerleşeceğiniz eyalette Türk ve international market varsa yazacaklarımı bulma ihtimaliniz yüksek ama fiyatları da yüksek. Ne olur ne olmaz valizinize tıkıştırın derim. 
  Yoksa benim gibi bir süre su bardağında çay, çay bardağında kahve içebilir, tepsi bulamayıp kartonda yemek yiyebilir, amele styling coşingen yapabilirsiniz.




  Evet şunları getirmeniz hayrınıza olabilir;

  Çay bardağı, çaydanlık, çay kaşığı, birkaç tepsi. 

 Türk kahvesi seviyorsanız fincan, cezve, kahve. Elektrikli cezve burda ucuna aparat takarak çalışıyor, biraz yavaş ama ben memnunum. 

 Düdüklü tencere, belki farklı bir isim ve tarzda vardır ama rastlamadım henüz. Çok düşkünseniz getirin. Slow cooker var, gece koyuyorsunuz, güveç gibi sabaha pişiriyor ama biz hızlı pişsin istiyoruz. Kesmiyor haliyle.
 Bu arada benim düdüklü tencerem yok. Olmadan da oluyormuş. Sıkıntı yaşamadım.

  Kur'an-ı Kerim, seccade, tesbih üçlüsü. 

 Kitap okumayı sevenler birkaç kitap getirebilirler. Gerçi dil öğrenmek durumunda kalanlar için bir süre Türk edebiyatı hayal oluyor. 
  Siz de benim gibi elinizde sürekli İngilizce kitap, millete hava atabilirsiniz. (Hayır kime hava atıyorsun Amerika'dasın.) 

 Tarhana gibi kuru ev yapımı şeyler getirebilirsiniz. Ama tohum girişi yasak dikkat edin. En son gelen bir Türk aile, çocuğun yediği elmadaki çekirdek yüzünden uzun bir süre havaalanında bekletildi. 
 Eskiden yoktu ama son dönemde köpekli polisler arama yapabiliyor. Kokulu şeylere dikkat.

  İlaçlarınız varsa getirin derim. Burda eczaneler marketlerde olduğu için bazı ilaçların dozları bizdekinden düşük olabiliyor. 

  Eğer kullanıyorsanız normal terlik getirin. Yoksa karı koca şıpıdık şıpıdık parmak arası gezersiniz.

  Tesettürlüyseniz elbiselerinizi getirin ama şal şul taşımanıza gerek yok bence. Envai çeşit şal var. Amazon sitesinde çok güzel uzun boy, uzun kol elbiseler bulabilirsiniz ama ölçüleri keşfetmek zaman alabilir. O yüzden başlangıçta yeterli kıyafetiniz olursa iyi olur.

Varsa sizin de kıymetli öğütleriniz, çekinmeyiniz, paylaşınız. Mutlu oluruz.




 Ve geleceklere son bir not;

 Tebdil-i mekanda ferahlık vardır. Korkmayın. Cesur olun. Burası lakabı gibi, Yeni Dünya. Sizi de yenileyecek biiznillah.


Instagram  @virginiakusu




23 yorum:

  1. Merhablar yazınız güzel olmuş yeni gelceklere veya benim gibi yeni gelmişlere çok iyi...aslında yazacak çok sey var ama herşeye zamanla alışılıyor. Düdüklü tencere tr de iken benimde vazgecilmezimdi burda da çok aramıştım ve instapotla tanştım herkese tavsiye ederim.. benden de ufak bi bilgilendirme olsun☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Oslem. Çok teşekkürler tavsiyeniz için. Hemen bakıyorum ben de instapota :)

      Sil
    2. evet instapot kullanan cok, ben kendim amazondan aldigimiz herhangi bir pressure cooker ile de isimi goruyorum. Uzun zamandir kullaniyorum Turkiyedekiler gibi dudugu otunce mi yoksa sonra mi indirecektim karmasasi yok eski anam babam usulu duduklu, otunce kisiyorsun altini o kadar :)

      Sil
    3. Harika! Öyle pratik bir şeyse ben de bakayım hele :) Teşekkürler

      Sil
  2. Tercihim ülkemde kalmaktan yana. Zira kendi memlektimin dışına çıktığım zaman bile kültür şoku geçirebiliyorum.

    YanıtlaSil
  3. Vize almaya üşenmesem ,ben size gelip camın önünde, bardakta türk kahvesi içiciğim :)

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık, blog linkini hemen gönderiyorum bizimkilere. Allah’a emanet:)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar.
    Amerika'ya gelmek bu kadar kolay mı?.. Rahmetli Kemal Sunal'ın "Propaganda" isimli filminde: Oğlu sevgilisi ile birlikte Colorado'ya yerleşmeyi planlıyordu ama, sonradan Suriye ile Türkiye sınırları arasına babası tarafından çektirilen tel örgüyü aşıp Suriye tarafına bile geçememişti.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Amerika'ya gelmek kolay değil. Özellikle Trump yönetiminden sonra daha çok dikkat ediyorlar. Selametle.

      Sil
  6. Amerika bende itici bir isim. Erkek kardeşim otuz yıldır orada yaşıyor. Çok ağır bir ameliyat geçirdi. Ayağa kalkabilmesi bir yıl. İki sefer vize talebinde bulundum. Yeşil pasaportum olduğu halde vermediler. İnsanını bilmem ama yönetimi zalim.Dünyayı karıştırmasından da belli değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşinize üzüldüm, acil şifalar diliyorum. Ama pes etmeyin bence. 3. seferde vize alanlar biliyorum. Amerika'nın politikası konusunda haklısınız. Ama bunları yaparken yalnız değil. Başka ülkeler de bir güzel destek oluyorlar. Hatta müslüman ülkeler bile. Kapalı kapılar ardında devletlerin çevirdiği işleri kim bilebilir. Ama burayı çok seviyorum ben. İnsanını, ister dinli ol, ister dinsiz, herkese, hayvana, doğaya saygılı olmalarını çok seviyorum. Türkiye'de aynı dinden insanlar deyim yerindeyse birbirini yiyorken, burda müslümanı, hristiyanı, budisti arkadaşlıklarına, komşuluklarına siyaset bulaştırmadan, hoşgörü içinde yaşıyorlar. Tarihinde siyah beyaz ırkçılığı yaşamış bu toprakların bugün fikir özgürlüğünü baş tacı etmeleri takdire değer. Darısı, hatta daha güzeli ülkemizin başına.

      Sil
  7. Farklı ülkelerde yaşamak güzeldir. Sağlıkla, sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Siz de Fas'ta yaşıyormuşsunuz ne güzel. Benden de sevgiler.

      Sil
  8. Merhabalar.
    Amerika'da Microsoft yazılım departmanında yazılımcı olarak çalışan çok yakın arkadaşımın bir oğlu var. Eşi de bir üniversitede öğretim görevlisi. Ara sıra görüşürüz ama, hiç Amerika'ya gitmek ya da oraya yerleşmek gibi bir hevesim olmamıştı. Daha önce ben Almanya'da (1971-1975) bir dört yıl kadar kalmıştım. Bir ara Kanada'ya çok heveslenmiştim ama, yaşımız çok geçti. Şu an ben 63 yaşındayım, artık bu yaştan sonra bizi ancak sabun fabrikaları kabul eder, öyle değil mi? Yoksa, bir umut ışığı var mı?
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfirullah. Belli bir yaştan sonra buralara gelmek turist olarak güzel, gezmek, yemek, içmek ve keyif almak için. Kalıcı yaşamak için genç yaşlarda gelmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Selametle.

      Sil
  9. kısmet belli mi olur belki yolumuz düşer amerikaya düşerse bir düdüklü tıkacağım valize :P

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar güzel bir yazım dili! Bloğuna rastgele denk geldim ve baştan aşağıya okudum. Yazılarının devamını merakla bekliyorum.
    Selametle :)

    YanıtlaSil
  11. Ne kadar güzel bir yazım dili! Bloğuna rastgele denk geldim ve baştan aşağı bütün yazılarını okudum. Devamının gelmesini diliyorum.
    Selametle :)

    YanıtlaSil