1 Nis 2017

Amerikan Evleri

Edit Yazan: ~~ 50 Yorum

   Bacınız gene sizi düşündü. Dıştan maket gibi efendim oyuncak gibi görünen bu güzel evlerin içi, dekoru nasıl acaba?


  Burda evlerin fiyatları eyalete, bölgeye göre değişiyor. 50 bin dolara da ev var, 300-400 bin dolara da. Bu fiyatlar bu villa gibi evler için oldukça ucuz. Türk lirasına çevirerek düşünmeyin, çünkü insanlar burda dolar kazanıyor.
 Üstteki fiyatları direkt lira olarak düşündüğünüzde, bu evlerin Türkiye'de zengin muhitlerde milyarlık trilyonluk evler olduğunu ama burda bunlarda sadece zenginlerin değil orta gelirli halkın da yaşadığını görüyorsunuz.
   Lakin ev almak çok zor. Bir sürü aşama var, kredi talebi reddedilebilir, banka ikna olmazsa evi vermez, bir eve birden fazla talip çıkarsa artıları çok olana verilir falan. Anlayacağınız insan parasıynan irezil oluyoru.


  Her evde genelde iki araba var, bazılarında 3-4. Araba ve benzin çok ucuz. 20 bin dolara lüks bir araba alabilirsiniz. Yine Türk lirası olarak düşünün. Evler bahçeli olduğu için park problemi yok.


   Burda evler çok eski yapılmış. İlk zaman inanamamıştım. İnternet sitelerinde ev bulurken o evin hangi tarihte yapıldığı, hangi yıl fiyatlarının ne kadar değiştiği yazıyor. Hepsi şeffaf. Mesela alttaki ev 1946'da yapılmış.


  Evlerin içinde pek halı olmuyor. Mobilya estetiğine önem vermiyorlar. 
 Avrupa'nın aksine 3-5 çocukları oluyor genelde. O yüzden deri, büyük ama konforlu mobilyalar yaygın.


  Konfor. Amerika anlayışını tanımlayan kelime. Yakışmamış, o oraya olmamış, oyuncaklar ortadaymış, kitaplar yığılıymış önemli değil. 

 Gerçek bir Amerikan evinin içi nasılmış bakalım. 


 Her odada tavan lambası olmuyor genelde. Abajur çok yaygın. Haliyle biraz loş ışık oluyor. Alışınca çok güzel, göz yormuyor. 



Halı olsa bile yine ayakkabıyla giriyorlar.



Mutfak. Çekmemişim ama karşıda beyaz mutfak dolapları var. Yoğun renkler kullanıyorlar. Hatta başka bir evde odanın biri bordoydu. 



Dinner room diye bir kavram var. Yani yemek odası. Masa ayrı bir bölümde oluyor. 




Evin sahibi güleryüzlü bir amcaydı. Uzun uzun sohbet etti bizimle. 


Burası da tvden belli oluyor tamamen pencereli bir oda. Bahçeye bakıyor. 


Çok eğlenceli bir dekoru vardı evin.



Bahçeye çıkıyoruz. 


Buranın olmazsa olmazı, barbekü. Bizim gibi çok seviyorlar ızgara et olayını.


Her evin arkasında büyük bahçesi oluyor. Bir şeyler ekmek yetiştirmek için değil de keyif için kullanıyorlar. 



Hadi müzik eşliğinde bir mahalle turu. 



50 yorum:

  1. Keyifle, "bir masal gibi" okudum, izledim. Amerikalılar "büyük" yaşamayı seviyorlar. Evleri, arabaları büyük, mobilyaları büyük, çocuk sayısı fazla, yemek porsiyonları büyük. Ve rahat insanlar galiba.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Zariflik veya moda değil. Rahatlık, büyüklük, konfor. Sevgilerimle.

      Sil
  2. Aksesuarı da çok seviyor galiba Amerikalılar,fotoğrafladığın evde de bolca var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dekoratif süsler çok. Özellikle kendi bayramlarında her yeri donatıyorlar.

      Sil
    2. Kuzum selamun aleyküm 😘

      Sil
    3. Aleyküm selam kuzum 😘

      Sil
  3. Muhkem ve sade bir evi tercih ederim doğrusu. Belki de sufiyane bir hayat tarzı insanın görsel zevkini de değiştirebiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlerini kendi bayramlarında böyle donatıyorlar ama normalde de çok dekoratif süsler kullanıyorlar. Sade ev en güzeli tabi ki.

      Sil
  4. Kendime emeklilik hediye olarak Miami' deki arkadaşımı ziyarete gitmiştim 20 günlüğüne. Cidden herşeyleri büyük. Özellikle porsiyonları görünce gözlerim yuvalarından fırlamıştı. Rahatlık onlar için çok önemli haklısınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim gibi kasmıyorlar bazı şeyleri, sevdiğim yönlerinden biri :)

      Sil
  5. rahatlık seviyorlar işte. southern comfort yani :) bi ev almak pahalı diğer her şey ucuz sahiden de. bu evlerin bodrumu bile bize yeter yaaa :) bi dee, karmamla oynama yazımı bi okusanaa bikaç gün önce yazdığım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahatlıklarına bakınca biz bazı şeyleri çok abartıyoruz diye düşünüyorum. Yazına bakacağım inşallah.

      Sil
  6. Biz de gösterişten uzaklaşsak ya milletçe:) Konfora yönelsek mesela😊 Hayalimdeki evler gibi... Yürkiye'de benim gelir düzeyime sahip biri biraz zor oturur bu evlerde😔 Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstagramdaki bizim pembiş evleri görseler şok olurlar bence 😄 Dediğim gibi bu evlerde normal halk oturuyor. Keşke Türkiye'miz de öyle olsa. Sevgiler benden de.

      Sil
  7. Bu ev kaç paraydı acaba bacım merak ettim ve çok beğendim.

    Bu arada resimler ve anlatımın süper :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler kardeş, bu ev 175 bin dolardı sanırım.

      Sil
  8. Mahalle amerika..fon india :)

    Tuuuuu meri jana

    O değilde öyle bahce olacak ve bomboş bırakacaksın hiç bizlik değil :)


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hint müziği her yerde :) Amerikalılar keyif ehli, gelir düzeyi iyi, bahçe ekecekse bile sebze meyveyi bedava yemek için değil hobi için yapar :)

      Sil
  9. Videoda Bursa'nın ufak tefek taşları ya da Erzurum havası değil de hint melodisi varsa Ben buralara iyice alıştım mı demek bu? Az bir eşyan eşin sevdiğinle nerede isen yuva orası oluyor. Amerikalılar kendileri kocaman diye mi eşyalar da biraz ebatlı acaba? Güzel yazı olmuş, ellerine sağlık. İnsanlarından da söz et, senin gözünden dinlemek hoş olur. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler kardeş. Normalde Hint ve Farsi müzik dinliyorum genelde. Alevi Bektaşi türküleri dışında da pek Türk müziği dinlemiyorum. Birkaç yıldır geldiğim için buraya alışmam zor olmadı. İnsanlarını, rahatlıklarını, dürüstlüklerini seviyorum. Başka bir yazıda paylaşırım inşallah. Şişman insan çok burda evet, bir de çocuk fazla oluyor, ayakkabıyla falan gezdikleri için sanırım büyük ve sağlam eşyalar tercih ediyorlar. Sevgilerimle.

      Sil
  10. Keyifli bir anlatım. Temizlik konusu zor olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, temizlik konusunu çok düşündüklerini sanmıyorum :)

      Sil
  11. Finlandiya'da evler kibrit kutusu kadar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burda bir eve 4 odalı diyorsa anlayın ki 5-6 odalı :) Yemek bölümünü veya başka küçük odaları saymıyorlar.

      Sil
  12. Tam benim tarzım . Rahat olsun da nasıl olursa olsun 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları gördükçe bazı şeyleri abarttığımızı düşünüyorum :)

      Sil
  13. Harika görünüyor. İçi rahat ve konforlu, dışı estetik. Anlatımınız her zamanki gibi orjinal :)) Okumak çok keyifli. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, ben teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

      Sil
  14. İzmir'de oturduğumuz lojman Natodan kalmaydı. Gördüğüm en kullanışlı evdi. Koridorunda bile iki gömme dolabı vardı, kütüphane gibi boydan boya raflı. Odalarda da keza kocaman gömme dolaplar. Mutfağı salonu herşey pratik ve rahattı. Şimdi senin evlere bakarken orası geldi aklıma.

    Yalnız şu kocaman koltuklar bana hiç rahat gekmşyor, illa ayağım yere değecek oturduğumda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burda da gömme alanlar çok, o yüzden gardrop olayı yok. Oturma odası dışında hemen her odada giyinme odası dedikleri bölümler oluyor. Çok kullanışlı gerçekten. Taşınırken de koca koca dolaplarla uğraşmıyorlar. Koltuklar öyle evet, bunlar yine normal. Bizim koltuklara gömülüyorsun resmen :)

      Sil
  15. Aslında amerikalıların evleri çok sade oluyor. Aksesuarlarla renk katıyorlar. Yani onlarda desenli duvar kağıdı ve ya dekorativ tavanlar falan yok. Bilmiyorum ben çok beğenmemiştim açıkcası. Yani estetik yönlerinin olmaması garibime gitmişti. Sayenizde tekrar gidip görmüş gibi oldum oraları. Çok güzel anlatmışsınız Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlar için yakışmasından çok rahatlık önemli evet. Biz de fazla kasıyormuşuz gibi geliyor bana. Ortası en iyisi sanırım :) Teşekkürler yorumunuz için. Sevgiler.

      Sil
  16. Merhabalar.
    Bahçe içinde müstakil ve dubleks evleri tercih ediyorum. Ama maalesef böyle bir evim yok. Sadece böyle paylaşımları izleyerek gönül eğlendiriyorum. Paylaşım için teşekkürlerimi sunarım.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah gönlünüzce mekanlar nasip etsin. Eyvallah.

      Sil
  17. Emine hatuncuğum ne güzel evler bunlar böyle sanırım bizler burada ömrümüz boyunca çalışsak sahip olamayız. En azından kendi adıma öyle 😀. Çok güzel anlatmışsın sende gülümseyerek okudum 😀. Çocukluğumdan beri hayalim çatı katlı bir ev ama hayal işte. Teşekkürler paylaşım için sevgilerimle 😄❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzeller gerçekten Zehra hatuncum. Dilerim hayalindeki eve kavuşursun 😊 Ben teşekkür ederim yorumun içün 🙃💕

      Sil
    2. Apartmanlara tıkışıp kalan bizler için ne ferah evler.Keşke bizde de olsalar.Fotoğraflar,anlatımınız çok hoş.Emeğinize sağlık...

      Sil
    3. Önce beton, önce rezidans, önce avm dediğimiz sürece böyle evler hayal bizde. Teşekkürler yorumunuz için.

      Sil
  18. Ben bayılıyorum bu tip evlere ne güzel koca koca apartmanlar yok gökyüzü açık ve sana ait bizler neredeyse gökyüzünü göremeyeceğiz binalardan. İç dekorları da oldukça güzel tam benlik öyle şıkır şıkır zarif odalar bana göre değil. Oralara mı taşınsam ne yapsam ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüksek apartman pek görmüyoruz, görünce de dikkatimizi çekiyor. Oysa ülkemiz koca koca binalardan geçilmiyor değil mi... Zariflik değil konfor seviyorsan tam sana göre evet :) Ben de rahatlığı tercih edenlerdenim :)

      Sil
  19. Ayakkabıyla girilen evleri nasıl temizliyorlar anlayamıyorum. Biz girmediğimiz halde zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıkamacılar temizliyor halıları. Bir de nerdeyse her evde kedi veya köpek var. Kedi neyse de köpekli ev cidden zor. Ama ilginçtir hiç kötü koku yok evlerde, temiz kokuyor. Tabi manevi boyutunu Allah bilir.

      Sil
  20. Çok ferah ve düzenli geliyor, filmlerde görüp hep kıskanırdım bizde niye yok diye. :D
    Bende rahatlıktan yana olanlardanım, elbette biraz zarafet de gerekir ama çok kasmaya gerek yok diye düşünüyorum. Tam bana göre. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet konfor ve rahatlık, daha doğrusu başkası için değil de kendi tercihine göre dizayn etmek daha hoş gerçekten. İnsan yaşadıkça daha iyi anlıyor.

      Sil
  21. Kuzum merhaba ilk defa yorum yazmayı denicem inşaAllah başarılı olurum.sayfan harika okurken resimleri incelerken ruhum açılıyor.ellerine sağlık kuzucuk😘😘💖👍💝

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu oldu kuzum süper oldu 🙃 Teşekkür ediyorum 👍💖😘

      Sil
  22. Şimdiki aklım olsa diye başlayan cümleler kuruyorum uzundur. Evime eşya alırken ne çok yanlış yaptığımı doluluğu görerek anlıyorum. Üstelik bahçeli evlere de bayılıyorum. Doğrusu en büyük dünyalık isteğim bu. Oraya taşınmak iş bulmak dil öğrenmek cart curt kısımları kolay olsa 1 dk durmam sanırım. Benim icin huzur şart !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Türkiye'deyken çok eşya almamıştım. Burda da öyle. Ferahlık, huzur hepsinden önce geliyor benim için de. Ve burda evler ve gündelik yaşam gerçekten çok güzel.

      Sil